Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 septembrie 2016

PLECARE ÎN TURCIA


Turcia este în topul destinațiilor de vacanță pentru turiștii români. Dacă v-ați plănuit o vacanță în Turcia unde doriți să mergeți cu mașina care este în leasing sau dacă altcineva este proprietarul mașinii, atunci veți avea nevoie de o Împuternicire.
În cazul în care autovehiculul este în leasing, solicitați societății de leasing să vă transmită o Împuternicire specială pentru Turcia. În primul rând, trebuie să fiți identificat în aceasta cu pașaportul dvs. și de asemenea să se menționeze că sunteți împuternicit să călătoriți atât în UE cât și pe teritoriul Turciei.
Dacă proprietarul autovehiculului este o persoană fizică care dorește să vă împuternicească pe dvs., respectiva împuternicire trebuie să fie autentificată notarial. Drept urmare, proprietarul autovehiculului trebuie să se prezinte la un birou notarial cu actele de identificare ale autovehiculului (talon, carte de identitate a mașinii), cu cartea sa de identitate și o copie a pașaportului persoanei împuternicite.
Împuternicirea trebuie tradusă în limba turcă de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției. Traducerea autorizată se va legaliza la Consulatul Turciei în România.


Dacă doriți să însoțiți un minor în Turcia, este necesară Împuternicire notarială din partea părinților minorului pentru a călători atât în UE cât și pe teritoriul Turciei. Împuternicirea trebuie tradusă în limba turcă de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției. Traducerea autorizată se va legaliza la Consulatul Turciei în România. De asemenea, pentru autoritățile vamale din România trebuie să prezentați și cazierul judiciar în limba română al persoanei împuternicite să însoțească minorul în Turcia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu